Abonează-te pentru a afla de îndată ce postez un articol nou.

Paris, amantul perfect!

Posted on

 

 

Nu stiu ce iubesc mai mult la Paris. De fiecare data, il descopar cu aceeasi incantare si tropai marunt din picioare pe scara avionului, nerabdatoare sa imi vad amantul. Astept sa imi povesteasca ce cafenele a mai deschis, ce colectii a mai primit, ce ploi i-au mai maturat strazile incredibile.

Cotzo a mea a hotarat ca ar fi cazul sa impartim pentru cateva zile, hartia igienica la Paris. A cautat ea mititica un hotel decent si ieftin, fara fite si fason, asa cum ne place noua. Musai in Montparnasse. Si aproape de o statie de metrou, cat sa faci doar cativa pasi ingreunati de vin rosu, cand te retragi in barlog.

Daca sunteti in cautarea confortului de patru stele, nu este cazul sa il notati in carnetelul de calatorie. Camerele sunt mici si austere, king size bed se termina brusc, incat risti sa dai cu fundul regal de podele, buda are un design special, menit sa deserveasca doar dosurile inguste si picioarele de miriapod. Sau poti face figuri de yoga cu picioarele pe pereti, daca ai ceva mai mult de 1.80 m.

Primul gand cand am intrat in camera ciudata, cu gratii la geam, a fost ca am nimerit la internatul de maici. Cotzo mi-a pus insa mana pe umar si m-a linistit: suntem la Ospiciul de curve!

Cam asa traduce ea numele hotelului nostru “ Lecourbe”. Este foarte adevarat, ca nici afisul de la receptie cu “Petite Fute 2013” nu ajuta prea mult!

Mi-a venit inima la loc si odata cu ea pofta de viata!

Micul dejun este si el tot pentru oameni mici si cu fundul ingust: o cafea, un croissant, un gem..si multa voie buna. Asa ca, romanismul de a hali tot galantarul cu omleta, este exclus. Dar, oamenii au gandit probabil in perspectiva: nu poti fi prea romantic, daca suprasoliciti micuta si delicata buda!

Cu toate acestea, eu vi-l recomand cu drag, daca sunteti in cautarea unui city break ieftin si fara fasoane. Este foarte curat, prosoapele se schimba in fiecare zi, cameristele isi fac treaba zilnic, oamenii sunt binevoitori si amabili.  Si cum spuneam, un partener de incredere pentru sticla de vin rosu J, avand in vedere ca ai legaturi foarte bune pentru transportul in comun:  metrou linia 6, bus, ia-ma nene, mersul pe jos. In plus, daca iesi noaptea in papuci in mijlocul strazii, ai sansa de a vedea Tour Eiffel luminat feeric. Si daca iesi la ora fixa, o sa ai bonus niste luminite clipocite pe turn!

Iar daca chiar esti nemancat de felul tau si simti ca ai musca din receptioner dimineata, sau pur si simplu „te arde instalatia”,  poti apela cu incredere la Café Basile din coltul strazii, unde poti devora o caffe crème si un sandwich cu somon, la preturi mai mult decat decente.

Va urma J

ILY Cotzo

 

Nu exista comentarii momentan

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *