Abonează-te pentru a afla de îndată ce postez un articol nou.

Arta de a face compromisuri!

 Nu il mai vazusem de sase ani. Am baut o cafea lunga de trei ore, intre doua avioane ale lui si doua intalniri ale mele.

Candva, il refuzam ca o nevasta tanara si cinstita, care era convinsa ca sacrificiul pe altarul casniciei este de departe mult mai crestinesc decat o viata traita intre avioane, cu el. Nu stiu nici acum daca am gresit!

Il priveam si ma gandeam ca este poate cel mai frumos barbat pe care l-am intalnit. Frumos in sensul acela pur, masculin, fara urma de efeminare sau pitiponcareala penibila.

Barbatul cu ochi oblici patrunzatori si parfum de mosc, care fumeaza pipa cu o eleganta incredibila. Care mi-a comandat cafeaua preferata, cu numarul exact de plicuri de zahar, chiar si dupa atata timp.

Am vorbit despre noi, despre avioane , despre cartea mea, despre blog, despre frumusete si despre compromisuri. Despre arta de a face compromisuri, exact atat cat sa fii tu cel castigat. Despre linia fina dintre compromis si curvasarie, sexuala, financiara, politica sau de cariera.

Zambeam si ma gandeam ca pentru noi, femeile frumoase, viata este intotdeauna un pic mai usoara. Recunosc cinstit ca fac mici compromisuri inca de cand ma trezesc dimineata. Si aleg sa ma machiez frumos in loc sa ies “naturala” din casa, sa ma urc pe tocuri atunci cand am o reduta de cucerit, in loc sa incalt tenisii rosii, sa ma imbrac atragator sau sa imi studiez gesturile.

Negocierile cu o femeie frumoasa, bine imbracata si invaluita de un parfum seducator sunt de departe mult mai placute decat cele cu una…ma rog…opusul sa spunem!

Dar si cele cu un barbat sarmant, elegant si sigur pe el.

“Nesiguranta miroase” imi spunea el zambind. La fel si oportunismul. Oamenii care nu stiu sa isi managerieze doza de compromis sfarsesc intotdeauna prin a fi loviti de acesta, ca un bumerang. A face compromisuri este o arta. Iar arta nu este la indemana oricui.

Un compromis prost  facut si prost  inteles nu face decat sa iti stirbeasca credibilitatea.

Am simtit teoria lui pe sira spinarii, gandidu-ma cat am pierdut atunci cand nu am stiut sa gestionez compromisurile din casnicia mea. Si le-am acceptat unul dupa altul, pana cand m-au izbit in moalele capului…sau divortului. Am pierdut ani pretiosi si poate un barbat mult mai potrivit pentru mine.

Dar regretele sunt tardive. Unele avioane le pierzi si basta. Nu iti restituie nimeni banii de bilet.

Iti urmaresc activitatea pe facebook, rade el, amuzat de mutra mea mirata. Trebuie sa recunosc ca aici ti-ai manageriat perfect doza de compromis. Bravo, mon amour, ai reusit. Dar recunoaste ca aici te-ai bazat in proportie de 80% pe talentul si seriozitatea ta. Restul de 20 % este doza de compromis optima, pe care o face orice om de afaceri.

Nimeni nu urca pe umerii nimanui in cariera, daca se bazeaza exclusiv pe acest principiu. Pana la urma, genunchii oricui cedeaza sub o greutate constanta si mult prea mare.

Si nici un jucator adevarat nu se ridica de la masa, pana cand nu s-a terminat jocul.

L-am condus la avion si am asteptat pana a decolat si nu l-am mai vazut in zare. Mi-a ramas parfumul lui de mosc pe mana cu care i-am mangaiat obrazul. Si un zambet trist.
 
ILY Cotzo

Nu exista comentarii momentan

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *