Abonează-te pentru a afla de îndată ce postez un articol nou.

Femela alfa, masculul alfa, copilul alfa si printul din poveste!

Posted on
Uneori, serile de “gratar” cu prietenii familisti se pot transforma in adevarate nopti de introspectie.
Si cum eu sunt total atehnica, ba chiar rauvoitoare in privinta activitatilor de facere a gratarului, imi revine sarcina de a intretine atmosfera sau de a fi matusa responsabila pentru puii din haita.
Cam asa si aseara. Mi-a revenit in grija Matei, in etate de 5 ani. Fix. Care Matei, este unul dintre baietii Anei, prietena mea combinatoare neobosita. Doritor de citit povesti cu talc. Cenusareasa mai exact.
Tabloul induiosator, cu mine pe canapea,Matei in brate si cartoiul cu povesti intre noi, este completat de o prezenta masculina nemaintalnita pana atunci. Pe numele lui de mascul, Rares.
Rares asta, barbat frumusel, ba chiar frumos de-a dreptul, inalt ca bradul, fara burti si colaci de bere, brunetel si plin de par, mai ales pe cap. Dantura curata si mai ales completa. In plus, miroase a mosc, iar chestia asta pentru mine este un bonus. Ador mirosul de mosc la un barbat.
Cum ar veni, seara se anunta cat se poate de placuta. Asta daca, masculul mai mare, nu ar fi avut glas. Jur, daca se nastea mut, era barbatul perfect.
Nu stiu cum asculta alti copii povestile, insa Matei, este extrem de activ si nu se lasa prostit cu una cu doua.
       Tusi, dar cum o chema de fapt pe  Cenusareasa? Ea nu avea un nume al ei?
       Tusi, dar de ce nu o cauta nimeni pe Cenusareasa ?
       Tusi dar de ce vroia Cenusareasa sa se duca la bal? Ca sa se marite?!!?? Da’ nu putea sa se marite decat la bal?
       Tusi da de ce a dansat Cenusareasa numai cu printul? Alti oameni nu erau pe acolo??
       Tusi, dar Cenusareasa cum a aparut? Mami si tati au facut dragoste si am aparut eu, stiai?!!
La tirul asta de intrebari, este destul de dificil sa raspunzi serios si mai ales in prezenta unui barbat care te fixeaza cu privirea. Cum naiba sa ii explici copilului ca Cenusareasa asta era de fapt o mare bagaboanta, prefacuta si materialista? Si ca si cum dilemele mele nu erau suficiente, masculul privitor, din pacate, dovedeste ca are un mare defect: darul vorbirii:
       Iti sta bine cu un copil in brate. Ranjeste ca la galantar si imi priveste sanii.
De obicei, la remarca asta, am tendinta sa raspund cu o magarie. Imi sta bine cu o pereche de pantofi, chiloti, o peruca, o toala. Dar cum copchilul nu este un accesoriu, nu prea gasesc rezonabila remarca asta. De parca avem copii la moda. Se poarta copiii. Va asezonati perfect cu un copil in brate. Dar la tinuta aceasta vi s-ar fi potrivit parca unul blond.
Marai ceva nedefinit si ma gandesc ca ii trece de conversatie. Dar nu…
       Ar trebui sa te ggandesti serios sa faci si tu unul.
       Dar de unde stii ca nu am deja vreo trei – patru?
       Mi-a spus Ana. Esti divortata si nu ai copii. In plus, esti carierista.
Haida drace, ca o pun pe Ana pe gratar. Prietenia cu ea este ca si cum ai umbla cu o radiografie in spinare si cu ecografie intravaginala pe piept.
       Am o mica firma. Asta nu inseamna ca sunt carierista.
Masculul isi mangaie ganditor mecla inteleapta.
       Esti clar o femela alfa. Asta inseamna si ca esti carierista. Si totusi, pentru un mascul alfa, esti buna pentru reproducere!! De fapt, despre asta este vorba, in general, in adulmecarea corecta a partenerului.
Eu nu raman prea des ca la dentist, dar jur, ca de data asta am ramas cu gura cascata.
-Tusi ce e aia femela alfa? Un fel de Cenusareasa?
Dap, Matei, este inca la mine in brate si evident ochi si urechi. Nu stiu cum naiba, dar saptamana aceasta este pentru a doua oara cand mi se pune sub nas teoria personalitatii alfa, de catre doua persoane diferite. O fi scris ceva Radu Constantinescu pe blog…
       Dragule, nu stiu cat de  alfa sunt, dar sincer, ma consider mai degraba o femeie decat o femela. Si sper sa mi se spuna ca am ramas gravida si nu gestanta.
       Interpretezi gresit sa stii. Era un compliment. Eu sunt un mascul alfa!!! Si asta caut, o personalitate puternica, asemanatoare cu a mea.
       Avand ca scop final reproducerea?
       Tusi Cenusareasa se reproduce? Matei este vizibil preocupat de paralela Cenusareasa – personalitati alfa si oricum nu pricepe de ce nu mai citim mai departe.
       Ca scop final, o relatie benefica. Si da, eventual reproducerea, daca exista gene bune!!!
Simt cum imi creste un uger imaginar si deja ma vad nascand vreo sapte mici alfa dintr-o singura gestatie.
       Si ti-ai dat seama de toate astea, in vreme ce citeam Cenusareasa??
       Da, din gesticulatia ta, din intonatia ta. Ti-am studiat limbajul corpului. As vrea sa te invit la o cafea, cum sunt un pic mai liber. Esti foarte interesanta!!!
Si fara sa mai astepte raspunsul meu, isi scoate smartphone-ul de mascul alfa, mare cat o bucata de BCA si isi studiaza atent agenda:
       Miercuri dupa 8 as putea. Este ok si pentru tine?
Mi-am scos si eu iphonul roz de toapa si l-am anuntat ca miercuri sunt la Paris. Revin in tara dupa 10 mai 2015!
Am luat plodul alfa din dotare, ugerul imaginar, gestatia viitoare si am urcat in camera la Matei, unde am terminat de citit curvasareala Cenusaresei. Cand sa plec, micul meu prieten, ma ia de gat, ma pupa tandru si imi spune:
-Tusi, tu esti mai frumoasa ca Rapunzel. Si vreau sa ai si tu un print. (Rapunzel este idealul lui de frumusete!)
Da Matei, si tusi ar vrea un print..sau macar un barbat cu tiglele pe casa, care sa se poarte ca un print.
Auzi tu..femela alfa…bai si e a doua oara saptamana asta!! Ce aveti fratilor cu teoria alfa?? Oameni nebuni…La mine in casa, sade la loc de cinste tablouasul asta caraghios…na poftim personalitate alfa..

ILY Cotzo

1 Comentariu

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *