Abonează-te pentru a afla de îndată ce postez un articol nou.

In spatele Presedintelui!

Romania a ales! Un presedinte care poate nu convinge deocamdata prin discurs, total nepregatit in fata confruntarii cu contra-candidatul sau politic, lipsit de argumentari clare si in general de tot ceea ce eram obisnuiti sa vedem la un candidat prezidential!

S-a votat cu speranta, cu sila, cu argumentul raului cel mai mic, cu incredere sau cu lehamitea de a-l revedea pe Nastase, plimbandu-si mandru ouale peste somnul nostru, profund romanesc!

S-a votat cu mahalagismul de rigoare, cu pumnul in masa sau si mai rau cu pumnul in gura.
S-a votat de multe ori teatral, cu penibile dramatisme balcanice : daca nu votezi Neamtul, te scot din lista mea de pe Faceboook!!

Familia mea a votat Ponta! Eu am votat Macovei – Iohannis! O singura familie, doua tabere! Doua voturi diferite! Si totusi, este familia mea, pe care o iubesc! Iar iubirea genereaza respect. Respect fata de votul lor, fata de optiunile lor. Respect fata de ceea ce tinerii din decembrie 1989 ne-au oferit: Libertate si Democratie!

Nu am discutat politica la masa, nu ne-am invrajbit nu am incercat sa ne convingem reciproc de valoarea optiunilor politice!

Dimineata il priveam pe Iohannis in mijlocul multimii de la Universitate. L-am gasit decent, zambind calm, fara penibilismele cu care suntem obisnuiti! Nu l-a chemat fuguta pe Patriah sa ii dea cu agheazma, nu a dansat hora si sarba, nu s-a infasurat in steagul romanesc, nu a tras o dusca de sampanie. Zambea potolit, constient poate de povara pe care noi romanii tocmai i-am pus-o pe umeri!

Pentru ca, adevarul este ca, Iohannis va fi un presedinte impovarat! De prea multele noastre sperante si asteptari, de lipsa noastra de rabdare, de dorinta de a rezolva imediat toate bubele adunate in peste 20 de ani de democratie!

Alegerile s-au terminat. Avem un presedinte calm, pe care ar fi bine sa il sustinem. Abia de acum incepe adevarata votare! Sa nu uitam ca, totusi, aproape 50 % din semenii nostri, colegi, vecini, familie, prieteni, au votat  candidatul Ponta!  Asta inseamna ca avem ceva de demonstrat!

Avem de demonstrat ca votul nostru a plecat catre un candidat care l-a meritat! Basist sau nu, corupt sau nu, Iohannis a avut marea calitate de a ne uni in fata urnei de vot!

Insa, greul abia acum incepe. Nu este suficient sa ii dam votul doar pentru a arunca niste rosii in el, dupa un timp.
Votul nostru devine real, abia cand noi ne vom schimba atitudinea fata de tara noastra: prin munca, prin civilizatie, prin decenta, prin asteptari realiste.
Ca sa functioneze, un presedinte are nevoie de sustinerea poporului sau, chiar si atunci cand va fi nevoit sa ia masuri nu tocmai populiste, dar care pe termen lung vor aduce beneficii. Uneori esti nevoit sa sacrifici un om pentru a salva 100. Trebuie sa intelegem asta!

Eu una, nu imi doresc sa vad la Presedintele meu, nici vendete post alegeri, nici mahalagisme, niste biletele cu statistici.

Imi doresc sa vad o politica externa decenta dar ferma, care sa ne echilibreze ca tara pe harta Europei. Un comert exterior reabilitat, o agricultura sustinuta si o relansare a turismului.
Imi doresc sa vad decizii care sa nu afecteze integralitatea teritoriala a Romaniei, sa nu zgandare buboiul etnic, sa nu ne faca de ras in fata statelor partenere.

M-am dezis profund de toate mahalagismele internetice care jigneau omul- cetateanul Victor Ponta! O opinie justa, demna de luat in considerare, nu este formulata prin istericale si cuvinte nedemne. Agreez pamfletul si unele exprimari „plastice” insa, in limita bunului simt! Altfel, ne transformam intr-o tara de Mircea Badea! 
Domnul Ponta (va rog sa observati titulatura cu care ma adresez) ar trebui felicitat la randul sau, in onoarea celor care l-au votat si care ne sunt prieteni, familie, etc.
Domnul Ponta nu a pierdut alegerile. A castigat cinci ani, in care sa ne demonstreze ca, la viitoarele alegeri va fi un candidat demn de votul nostru, al celor care astazi am ales Johanis.

A castigat cinci ani, in care sa construiasca cu adevarat o campanie prezidentiala, nu prin milioane de afise electorale, ci prin realizari proprii, prin actiuni pro Romania, prin implicare sustinuta si activa in domeniul economic.  Sa se dezica de mahalagismele care i-au adus infrangerea, de atitudinea de chivutza isterica si sa munceasca alaturi de noi, pentru o tara decenta, in care diaspora sa voteze din nou: ACASA!

Domnule Ponta ai ocazia si sustinerea a 48 % din populatie, pentru a demonstra timp de cinci ani, ca meriti cu adevarat sa ne fii Presedinte! Ai ocazia sa ne faci scoli, sa reduci analfabetismul, pentru ca noi romanii ne dorim o generatie viitoare scolita, sa te dezici de preotimea care iti sta alaturi cu busuiocul pregatit, sa ne construiesti spitale decente, sa ne sustii copiii talentati si olimpici, sa fii tu insuti un exemplu de decenta si bun simt!

Si daca printr-o minune iti vor cadea ochii pe acest articol domnule Ponta, afla ca, eu, ca tanar care a construit ceva in tara lui, care traieste decent si care s-a incapatanat sa ramana si sa creeze locuri de munca prin mica lui firma, apreciez si sunt constienta si de lucrurile bune pe care le-ai facut in domeniul economic. Prea putine insa! Si mi-ai pierdut votul de data aceasta, prin asocierile politice deplorabile, prin discursul de fariseu, prin violenta vizuala a miilor de afise electorale! Imi doresc un Presedinte demn nu o femeiusca isterica! 

Ne vedem peste cinci ani domnule Ponta! Reprezinti o generatie tanara iar noi avem nevoie de un viitor politic. Si daca iti gasesti calea spre inimile dar mai ales mintea romanilor, ai sanse sa devii Presedinte. Doar ca nu acum!

Acum am ales decenta! Sa vedem daca stim si sa o sustinem! Sa vedem ce vom face de  acum in spatele Presedintelui nostru ! Il vom sustine prin munca si decenta personala?


2 Comentarii
  • Anonim
    17 . 11 . 2014

    Frumos!!!

  • Anonim
    19 . 11 . 2014

    frumos spus…parca mi s-au insirat gandurile…

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *