Abonează-te pentru a afla de îndată ce postez un articol nou.

Red Shoes!

Se intampla uneori sa iti gasesti pantofii visurilor tale. Poate rosii, poate negri lacuiti, poate roz in picatele. Poate pentru unele par incomozi, cu tocuri prea mici sau prea mari, prea patrati sau poate prea ascutiti. Dar tu te uiti la ei si stii. Pantofii aia iti vin de minune. Cineva, undeva i-a facut fix pe masura ta. Si daca la inceput te strang, dupa cateva zile de mers iti vin perfect. Este foarte adevarat, daca ii porti de prea multe ori, este posibil sa se largeasca, sa se labarteze si sa se transforme in niste simpli umblatori.

Si atunci, terorizata de gandul asta, ca ti-ai putea pierde pantofii preferati, ii indesi intr-o cutie  si ii ascunzi in dulap. Ii scoti cand si cand, la ocazii speciale, atunci cand te macina dorul de ei si simti ca daca nu ii incalti chiar atunci, o sa crapi. Si iti vin la fel de bine , asa cum iti aminteai.

Apoi ii pui iar in cutie. Obsedant chiar. Iti cumperi pantofi asemanatori, ca sa ai senzatia ca ii porti pe ei. Dar stii si tu ca nu sunt. Ori te strang, ori te rod, ori arata caraghios pe piciorul tau.

Dar o pereche de pantofi de calitate nu se labarteaza si nici nu se demodeaza. Depinde foarte mult de lucratura, de materialul din care sunt facuti si cel mai important de modul in care pasesti atunci cand ii porti. Da, nu toate femeile sunt gratioase atunci cand pasesc pe tocuri, mai ales daca tocurile sunt prea inalte pentru ele.

O femeie are o poveste pentru fiecare pereche de pantofi din dulapul ei. Cu unii a fost la nunti, cu altii a mers la sedinte, cu altii s-a dus la scoala, cu altii a plecat la maternitate…dar undeva, in cutiile ei, gasesti cu siguranta o pereche de pantofi, pe care ii tine pentru ocazii speciale.

Vorbim despre pantofi? Sau despre curajul de a purta ceea ce ne place cu adevarat? Avem oare chiar atat de mult timp la dispozitie incat sa ne purtam pantofii preferati doar la ocazii speciale?

Vorbim despre pantofi sau despre relatii? Sau poate despre curajul si nebunia de a purta ceva atat de diferit incat te sperie si pe tine alegerea?

Nu mi-am pierdut mintile J. Mi-am facut ordine  (nu musai in dulap) si mi-am dat seama ca pantofii mei preferati sunt atat de frumosi incat nu am curaj sa ii port. Ma tem ca daca ii voi purta, vor ajunge niste tenisi obositi si anosti. Ma tem ca isi vor pierde luciul si frumusetea. Si vor deveni la fel de banali ca alti 1000 de pantofi. Si daca nu ii mai tin ascunsi, isi vor pierde poate detaliul acela care ii facea atat de unici si deliciosi: stiam numai eu ca exista.

Si acum stau si ma uit la ei  cat sunt de noi si de sclipitori…sa pun capacul cutiei si sa ii ascund inapoi in dulap sau sa ii port cu grija? Sa imi cumpar alti pantofi sau sa risc sa ii port atunci cand nimeni nu se asteapta?

E drept..as putea sa imi iau intre timp si o pereche de papuci J. Comozi, utili, simpli, fara pretentii..nu as avea asteptari de la ei, deci nu voi suferi prea tare daca ii labartez. In plus ..se gasesc pe toate drumurile!

ILY Cotzo

1 Comentariu
  • zappernews
    12 . 02 . 2015

    O pereche de pantofi universala si de calitate te scoate mereu din necazuri.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *