Abonează-te pentru a afla de îndată ce postez un articol nou.

Poartă-te ca o Doamnă, Gândește ca un Bărbat!

Poartă-te ca o Doamnă, Gândește ca un Bărbat!

 Recunosc că am cumpărat de ceva vreme cartea aceasta, dar cumva m-am tot luat cu altele, gen factura de la gaze, itp-ul, am șters praful..mă rog, treburi d’astea casnice.

E o carte proastă?

Mnu…eu nu consider că există cărți proaste sau cărți bune. Există doar cărți cu care nu rezonezi. Cum este cazul meu cu cartea în discuție. A zis omul să ne purtăm ca niște doamne? Iată…sunt o doamnă. Nu am zis “nu îmi place coa’ cartea ta, e chiar de kkt pentru că pare scrisă pe sulul de hartie igienică  de catre Suleiman Magnificul în vremurile lui depresie”.

Am zis că nu rezonez!

Anyway, în fiecare carte, oricât de proastă ar fi ea, cu siguranță găsești ceva bun. O expresie nouă, o idee, ceva. Aici de exemplu, mi-au plăcut foarte mult virgulele și cum scrie cu cratimă.

E o carte educativă?

Clar! Vedeți voi, această carte este de fapt un soi de manual de instrucțiuni, gen să zicem, cum să montezi Bărbatul Ikea. Pentru doar 34 de lei primești instrucțiuni clare despre cum să îi prăjești creierul, să îl manipulezi, să te comporți în principiu ca o persoană bipolară sau o obsedată, cu ceva patologie legată de măritiș.

Biblia asta, destinată femeilor are chiar și un soi de capitole. Să ne fie nouă mai ușor să facem fișiere.

Mentalitatea unui bărbat

De ce fac bărbații ceea ce fac

Manualul de Strategii

De la femeia la soția lui.

Ce iți promite cartea?

Puterea de a prelua controlul asupra relației (de parca asta este ceva sănătos), tactici și strategii de îmblânzire a partenerului (wtf..de unde ai fugit nebunule??),ingredientele necesare pentru ca relația voastră să dăinuie (mustar, cimbru, chestii d’astea), un îndrumar ca să îl găsiți pe acel bărbat de ispravă pe care îl doriți (ahahahaha aici mi-au dat mucii de ras, jur), cheia spre mentalitatea bărbaților și uneltele necesare pentru a fi în avantaj (bormașină, picamer, topor, etc).

Cum reușești să o citești?

Nu reușești! Trebuie să vă previn că, pentru a putea citi aceasta carte, ar fi bine să vă lubrifiați cumva creierul înainte. Evident, ea nu este despre încurajarea relațiilor sănătoase, din punct de vedere emoțional. Și nici macar despre sau pentru femei.

 Este însă o carte foarte foarte buna, daca iți dorești să aderi la vreo secta mormona, de exemplu.

 Steve Harvey (autorul) este un soi de guru, însurat și fericit. Sau cel puțin așa ar vrea să credem, noi astea mai ieșite din peșteri recent.

El definește nevoile bărbatului, cât se poate de simplu : sprijin, loialitate și prăjiturică.

Dap…chiar așa îi zice…prăjiturică.

Chestie care îmi aduce aminte de bancul ăla cu ginecologul:

 – Domnu’ doctor mă mănâncă păsărica.

 La care ginecologul se uită lung pe geam, la un copac și oftează :

– Doamne ce frumos cantă piz..a aia în copac!

Omul nostru, adică Steve, nu ginecologul, ne explică clar,când și cum îi dăm la fraier prăjiturica. Adică Vaginul.

Se recomanda undeva după 90 de zile. Acu’ daca vă luați bătaie de la vreunu’ să știți că Steve a zis asta, nu eu! Prăjiturica nu se da așa la orice solicitant, la ghișeul de păsărici. Trebuie să fim foarte ferme și mai ales “să ne facem rost de niste standarde”, mai ales daca nu avem. Da..ați citit bine. Exact așa scrie.

 Înțelegi ceva din cartea lui guru Steve?

Absolut nimic! Ah ba da. Că cineva, ar fi trebuit să îi spună că femeile se nasc cu vagin nu cu savarine, amandine și alte prăjituri intre picioare. Că atunci când o persoană se naște femeie și se poartă ca un bărbat sau invers este în cel mai fericit caz transgender. Că încurajarea falsității, minciunii și a comportamentului de manipulare a unei alte ființe este o chestie absolut abjecta.

În cazul acesta, cum să îl faci pe fraier să te ceară de nevastă și trăiți fericiți ca Ileana consanzeana cu Albă ca zăpadă ( Subcapitolul cum să obții inelul). Recunosc,nu am reușit să citesc pagină cu pagină.

 Pe la pagina 83 (femei care merită păstrate), m-am uitat în jos către chiloții mei de dantela și era să jur că am o erecție.

 Apoi, mi-am dat seama că sunt femeie. Deci nu am cu ce!

Și mi-am mai dat seama de o chestie! Măi fetelor…vă dați voi seama ce ar mai fi fost dacă aveam și noi penis? Ecler nah, ca sa joc in echipa lui Steve. Să ne mutăm erecția așa de pe stanga pe dreapta în timpul ședințelor?

Pai cum doamne iartă-mă să îmi doresc să fiu, să gândesc sau și mai rău să mă port ca un bărbat?

 Numai gândul că aș putea avea și eu penis și să mă duc naibii la Mall să mi se scoale așa pe la toate vitrinele de pantofi…fereascaaa sfântul!

Păi nu mai bine mergem noi liniștite pe bicicletă și facem poker face când ne place ceva?

In the end..

 În articolul precedent, am folosit (metaforic vorbind, evident) expresia “ditai capra de 45 de ani”. Chestie care a lezat o parte dintre femeile care fac parte din cititoarele mele. Mă simt nevoită să aduc o precizare : iubesc prea mult femeile și feminitatea din mine ca să îmi permit să jignesc în vreun fel audienta feminină. Atunci când citim un text putem lua în considerare pamfletul și anumite construcții lingvistice, să zicem. Daca suntem pornite să căutam nod în papură sau să luam totul mot a mot, pierdem contextul și poate chiar amuzamentul.

 Și nu în ultimul rand, capra este sprintenă, veselă și haioasă. Să fii capră sau să stai capră e benefic, știi ce zic? Pentru spirit sau pentru orgasm.

 

1 Comentariu
  • Anonim
    01 . 03 . 2021

    Eheeei…. carti si autori :)))) .
    Cât despre articolul precedent: as vrea eu sa fiu cât o capra! :))))
    Alea sensibiloase : dati-va cu reveneala! Retine sensibile….

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *