Abonează-te pentru a afla de îndată ce postez un articol nou.

Nu esti rau, ti-a ramas craniul mic!

 

Chiar de curând, mult mai înțeleptul decât mine, Cabral, se întreba oarecum retoric, într-un articol : ce ne face atât de răi? De citit și recitit, aici: www.cabral.ro/nu-stiu-ce-ne-face-atat-de-răi.

 Desigur, explicațiile pentru răutatea care pare să le devină unora a doua haină, pot fi multe. Pot fi sociale, emoționale sau pur și simplu…clinice.

Răi clinici.

Sau, poate pur și simplu, unora li se întâmplă un fenomen ciudat : le rămâne craniul mic!

Și cum li se micșorează lor craniul, tensiunea care se tot acumulează, încearcă să se elibereze cumva. Acest fenomen ar putea fi numit de acum încolo “furtuna de basini sociale”.

Practic,unui astfel de om, căruia i-a rămas craniul mic nu îi mai spunem că este “rău”. Îi putem spune doar atât : ai tras o bășină!

Când iți rămâne craniul mic și creierul te strânge mai ceva ca niste chiloți tetra rusești, simți nevoia acută să postezi și mai ales să comentezi în social media. Frenetic chiar. Nu contează subiectul, omul, dacă e treaba ta sau nu. Tu comentezi. Și toată duhoarea aia cauzata de furtuna ta de basini sociale se lăbărțează pe pereții unor  persoane diferite, fie ele influenceri sau pur și simpli bieți nefericiți care iți ies în drumul virtual. Dacă ți-a rămas rămas craniul mic și ești totuși începător, iată câteva exemple prin care te poți remarca:

        Postează frenetic despre vaccin. Nu al vacii nebune, că aia e maica-ta și sigur nu s-a vaccinat. Ajuta să îi înjuri pe aia care nu fac sau fac, sau de ce fac și de ce nu fac atunci când o fac fară să știi tu că fac.

         Pune-ți un căcat de sigla la poza ta de pe facebook : Io mă vaccinez. Io nu mă vaccinez. Je suis cretin. Susțin gândacii de Colorado. Io Votez. Io nu votez. Io mă cac. Susțin depizdificarea bărbatului (eh, asta mi-aș pune și eu). Este important sa ai sigla, mai ales daca tu esti un ilustru necunoscut.

         Comentează frenetic pe paginile politicienilor. De exemplu, poți intra pe pagina lui Iohannis și lasă comentarii de genul : de ce nu avem apa calda la Dristor că eu v-am votat dle președinte!!! Ne-ați mințit!

        Odată ce ți-ai satisfăcut poftele politice, începe să comentezi haotic și abuziv pe la statusurile “prietenilor “ : frumoshilor knd vă luați că trece timpu? , ce bine iți sta cu un copil în brațe tu de ce nu faci unu??, ce copil frumos al cui e că nu seamănă cu voi ( văzută cu ochii mei la poza unui copil adoptat), ce păcat că ați divorțat trebuia să îi faci un copil cum te-am învățat, etc.

        Alege-ți un om care muncește de ani de zile și realizează proiecte antreprenoriale dar și umanitare. Ai grija să fie unul cunoscut și cu ceva notorietate, pomana de la parastasuri sau coliva de la ma-ta mare nu se pune. Uite, de exemplu : Ștefan Mandachi. Asta e perfect. E tânăr,a reușit în viață, îi pasa și de viața de pe lângă el și cel mai grav…e mândru de el!

        Odată intrat pe pagina lui Mandachi, vezi că asta, nebunu’ a plecat nițel în Uganda. Și pentru că omul are tot dreptul să își aleagă SINGUR cauzele pentru care militează, ce a zis el : hai mă să le facem și copiiilor ăștia o fântână și o scoală. Nu că am avea noi de toate, dar hai să punem și aici Romania pe harta. În fine, Campania lui, treaba lui, ajuți sau nu, că nu ți-a băgat omul mana în buzunar.

        Odată ce ai citit ce vrea Mandachi să facă în Uganda, craniul tău cel strâmt (devenit un mic vagin intre timp) va începe să debiteze : huoooo, da noi nu avem ugandezii noștri la moldova??, da spital când ne faci că așa ai promis (de nebuni cred că întreabă), da nu ți-e rușine că aici ai făcut banii nu în Uganda, ai auzit de Romania??, Da ce s-au terminat copiii amarați de la noi?, eu cred că mandachi are interese dubioase, etc. Mii de comentarii ..păduri întregi de cranii strâmte.

Oricum, sunt convinsa că pe măsură ce iți rămâne craniul mic, ideile iți curg precum mucii, deoarece vin cumva lichefiate. Undeva trebuie să se scurgă și ele nu?

Să nu cumva să le tii doar pentru tine. Vrem și noi să le știm. Și nu uita…

 Scuipa la timp…altfel iți rămâne craniul mic!

Photo by thetetulis.com

1 Comentariu

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *