Abonează-te pentru a afla de îndată ce postez un articol nou.

Secretul lui Venus

Cum a început Haosul sau viața înainte de a afla Secretul lui Venus.

Când omul nu are de treaba își face. Sau cel puțin eu.

Ei bine, chiar dacă în marea parte a timpului par normală, am și eu o obsesie.

Câinele meu!

Oameni buni, jur. Sunt obsedată de câinele meu.

Primul gând când mă trezesc dimineața nu e dacă mai am pat sau job sau benzină.

Nu.

 Primul gând al meu este “ o fi dormit bine Leeloo?

Mbine, asta și pentru că eu dorm ca valiza în gară cum s-ar spune.

Poți să mă răpești cu tot cu câine și casă. Nu aud nimic. Ok, să nu îmi ceri bani. Asta aud și din fundul celui mai adânc coșmar.

Și da, când ies pe ușă îi spun unde mă duc și cam în cât timp mă întorc…

Când vin acasă o întreb cum a fost, dacă a dormit, dacă a mâncat.

Mi-e groază de ziua în care o să îmi și răspundă.

Știu…nu mai spuneți și voi…

Evident, dileala asta vine la pachet cu urmărit toate prostiile de filmulețe pe Instagram, schimb de reels pe insta cu mătușa Irina și toate trăznăile pe care le implică parentingul canin.

Și uite așa am ajuns eu să citesc într-o zi o chestie. Nu mai țin minte tot contextul, însă concluzia era că, dacă tu te vezi urât, să îți faci o poză cu telefonul din poziția din care te privește + admiră + adoră câinele tău.

Da, oameni buni. Așa dilie sunt.

M-am apucat să fac poză, să văd și eu cum mă vede LeeLoo.

Doar că…

Șoc și groază.

Am tras un răcnet de leu de m-au auzit vecinii de la parter. Iar eu stau la 3.

Deci eu, care mă consideram a opta minune a lumii, ce să vezi..

Aveam gușă! Sau, mă rog, bărbie dublă, gen.

Dar nu gușă delicată, așa ca o vrăbiuță. Nu. Ditamai gușa de pelican.

American White Pelican, 1836 | Reproduceri de tablouri celebre pentru perete
photo:europosters.com

Evident, m-am pus telefoane. Șțiți voi, gen:

–        Auzi fată, ție ți se pare că am gușă?

–        Da de ce nu mi-ai zis până acum că am gușă?

–        Da X o ști că am gușă?

Etc.

Ce a urmat a fost jihadul gușei. 

Mi-am făcut programare la Dr. Google și Dr Youtube să văd și eu care e treaba cu gușa de pelican. Dr. Grey era nițel ocupat.

În mai puțin de câteva zile am ajuns la concluzia că am 70 de ani și nu știam, că am 100 de kg  din care 50

s-au pus pe gușă, că am nush ce noduli, boala lui calache și alte bazaconii.

Teoretic, există câteva cauze mari și late:

–        Postura inadecvată (cititul în pat, dormit pe perne înalte, poziția capului când te holbezi pe Instagram toată ziua, urmăritul lui iubi pe sub ochi, etc)

–        Yo-Yo de genul: azi  slăbesc cu frunze de baobab, mâine bag shaorma cu de toate.

–        Genetic, că tot e la modă să dai vina pe ai tăi pentru toate catrafusele emoționale nerezolvate. Dă vina și pe  gușă.

–        Vârsta și gravitația pământului-  wink, wink.

Punându-mi diagnosticul corect am cerut și tratamentul adecvat. Evident, tot de la Dr.Google și Youtube.

Nu vreți să știți. Nu, nu vreți.

Toate prostiile le-am încercat. Am dormit cu capul în jos, mi-am dat cu nu știu ce cremă, m-am apucat de exerciții până mi-a rămas gâtul țeapăn. Nici să mă uit după băieți nu mai puteam.

Într-o zi, în disperarea mea, o găsesc pe  chinezoaica asta frumoasă pe YouTube. Shaolin feminin e un soi de guru care face yoga facial.

Facial exercises - face yoga and facial fitness | News | Dentagama
photo:dentagama.com

Ideea este că, are femeia asta un vibe așa de cool că lași tocănița și aspiratorul și ce o mai fi și zici hai că asta e combinația. Și dăi și strâmbă-te și schimonosește-te…

Dacă vă tentează , vă las Link aici: https://www.youtube.com/watch?v=17KgzVklTmo&t=30s

Vreo trei săptămâni nu s-a mai înțeles nimeni cu mine.

După  două luni de încercări dubioase am făcut ceea ce ar fi fost normal să fac de la început.

Clinica Statera

www.clinicastatera.ro

M-am dus pe capul bunului meu doctor Florin Juravle, la Clinica Statera.

Acolo unde îmi fac veacul de vreo 6 ani (a numărat el săptămâna trecută). Adică, cam de când am început să îmi pun oleacă de botox pentru ridul de expresie dintre sprâncene.

Nu de alta, dar chiar aveam o expresie de păpușa Chucky în zilele ei proaste, cu acel rid.

A stat omul liniștit și m-a ascultat explicând care e treaba cu gușa de pelican, yoga facial, fericirea mea care este în pericol, cred că rămân nemăritată, 

viața e frumoasă dar fără gușa mea de pelican, etc.

Ceea ce iubesc eu la omul acesta este calmul și zâmbetul lui bonom.

Și faptul că niciodată în șase ani nu mi-a dat apă la moară la toate trăznăile care îmi tranzitau creierul în funcție de ups and downs din viața mea sentimentală : 

 • pus acid în buze, ridicat pomeți, nas, etc.

Niciodată.

Ba dimpotrivă, mi-a redat încrederea în mine, m-a liniștit și m-a ținut departe de intervențiile definitive pe care cu siguranță le-aș fi regretat.

He’s my super Doc.

Să revenim la Gușa de pelican. Secretul lui Venus.

După examinarea “impostoarei” m-a făcut pachet și m-a dat pe mâna Mihaelei.

Nema intervenție chirugicală, nema gușoplastie și ce îmi mai imaginam eu.

 “Dacă nu ești mulțumită de rezultate, în două luni, ne revedem și găsim altă soluție”

VISIA – Analiza Tenului

Mai întâi, Mihaela nu este vreo Mafalda  care se uită cu o sprânceană ridicată la tenul tău și îți spune : ai porii dilatati, ai tenul gras, ba mixt, trebuie să folosești crema x-ulica, facem mezzoterapie, te jupuim de vie, etc.

La Clinica Statera diagnosticul îl pune VISIA.

photo:clinicastatera.ro

Pe opulență, dar gratuit pentru clientele clinicii.

Pentru că da, analiza este gratuită dacă alegi să îți faci măcar o procedura la ei.

VISIA este cea mai avansată tehnologie de imagistică pentru analiza tenului, care folosește inclusiv IA (artificial intelligence)

 • “Investigația este recomandată pentru orice tip de ten – pentru a vedea cu maximă acuratețe imperfecțiunile și problemele de remediat: gradul de ridare, de dilatare al porilor, de roșeață, de pătare, de afectare a tenului de către radiațiile UV, cantitatea de sebum și textura pielii.” www.clinicastatera.ro

Cu VISIA afli toate secretele tenului tău, condiția generală a tenului, vârstă reală a pielii și vei vedea  în super-detaliu imprefecțiunile de la suprafața pielii și din stratul imediat sub piele. 

“VISIA 8.1 care folosește ultima tehnologie RBX® oferă o vizualizare mult rafinată a melaninei și leziunilor vasculare de sub suprafața pielii. pentru toate tipurile de piele” – Clinica Statera

Dacă ești curioasă, VISIA face și simularea procesului de îmbătrânire pe un interval de 5-7 ani, cu evidențierea ridurilor și petelor ce urmează să apară. Ca să știi la ce să te aștepți.

photo:clinicastatera.ro

Acestea fiind spuse, am aflat și eu cam ce probleme am real cu tenul meu.

Dar, cel mai important am primit tratamentul adecvat pentru problema mea. Țineți minte?  Gușa de pelican.

Și treaba asta pentru mine a contat foarte mult. Deoarece muncesc al naibii de mult pentru veniturile mele și este frustrant să vezi că ai aruncat o grămadă de bani pe tratamente care nu fac nici jumătate din ceea ce te aștepți. Sau și mai grav, ți s-a promis.

Secretul lui Venus.

Venus Legacy

A fost ceea ce a funcționat impecabil pentru mine. Și după cele două luni de grație, nu a fost nevoie să revin pentru o altă consultație.

Pentru că pelicanul meu își luase zborul. Definitiv, sper.

photo:clinicastatera.ro

Fără intervenție chirurgicală, fără crème minune, fără bazaconii. Simply, VENUS.

photo: arhiva personala

Și ca să nu credeți că am devenit eu vreo entitate științifică peste noapte, vă las mai jos câteva “lămuriri” din partea Clinicii Statera.

“Cum acționează tratamentul? 

Venus Legacy folosește un tip special de radiofrecvență – cea multipolară, combinată cu alte tehnologii inovative pentru a realiza sub piele, profund, o încălzire optimă, până la temperatura care este dovedit clinic că acționează asupra colagenului și elastinei, dar și drenaj și oxigenare celulară, masaj facial profund. 

Ce se întâmplă de fapt? Această expunere controlată la căldură contractă fibrele de colagen, “le scurtează”, ceea ce  duce la un plus de fermitate la nivelul pielii și același timp  stimulează formarea de colagen nou și elastina. 

În zonele unde se dorește și diminuarea stratului adipos și efect de sculptare(gușă, bărbie dublă, obraji, gât)  se poate folosi aplicatorul 4D Face cu VariPulse ™, un sistem reglabil de vacuum pulsat cu presiune pozitivă și negativă care ajută la contracția țesuturilor subdermice și adipoase, ajutând la modelarea țesuturilor, diminuarea stratului adipos localizat.   

În timpul tratamentului pacientul simte un masaj facial profund, cu o căldură plăcută, relaxantă. În fiecare moment al tratamentului terapeutul cunoaște (apare pe un ecran digital) și poate regla în timp real temperatura terapeutică la care se lucrează, fără a crea disconfort pacientului. “

ACUM

Eu ceea ce pot spune este că acest tratament a avut rezultate în cazul meu. Nu pot face afirmații orientate spre decizia cuiva de cumpărare pentru că acest lucru nu este o garanție că va funcționa pentru toată lumea, în același mod.

În interviul acordat  pentru @samanthisima, doamna Diana Kerpician – Manager Clinica Statera – a menționat trei aspecte extrem de importante, de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem să apelăm la astfel de proceduri:

1.    Tehnologia în sine  trebuie să fie validată științific. Cu alte cuvinte, nu orice aparatură care folosește radiofrecvență este o “garanție a reușitei”.

2.    Modul în care este folosită Tehnologia – este foarte important ca terapeuții care folosesc acest tip de tehnologie să aibă cunoștințe avansate de anatomie și în mod specific pentru zonele pe care lucrează.

3.    Situația particulară a fiecărui pacient în parte. Mai ales în cazul gușei, cauzele pot fi multiple (nr: mult mai multe decât găsisem eu pe google), începând de la retenția de apă, dietă, stilul de viață, postură și până la greutate sau vârstă. Ca atare, este extrem de important că tratamentul să fie adecvat pacientului. ( există și alte tehnologii precum Onda, Criolipoliza, etc)

Diana Kerpician a subliniat importanța diagnosticării corecte, având în vedere că cel mai mic “damage” al unui tratament inadecvat este să nu aibă nici un rezultat.

Ceea ce este extrem de important este să înțelegem că un tratament inadecvat ne poate face mai rău. Hematoamele și pielea în exces sunt doar două exemple “ușoare”.

Eu aleg de 6 ani să îmi ajut tenul la Clinica Statera și la dl doctor Florin Juravle. Aceasta este alegerea mea personală. Așa cum a fost și tratamentul VENUS.

De la bunica mea, Valeria mi-a rămas chestia asta:

“Tot ce e ieftin, e scump, mama.”

Personal, prefer să fac alegeri bazate pe calitate.

Uneori, plătim un preț prea mare pentru un preț prea mic.

O  lume cu pelicani este superbă. Câtă vreme nu suntem noi pelicanii.

Later Edit: pentru că m-a întrebat o cititoare dragă mie “ Leeloo ce părere a avut?”

LeeLoo se pare că mă iubește indiferent de gușă, kilograme, celulită , zile mai proaste. Este lecția simplă care ne spune că dacă simțim nevoia să facem o schimbare pentru corpul nostru, o putem face. Dar, important este alegem acest lucru doar pentru că ne simțim noi mai bine, nu pentru că ne imaginăm că vom fi mai dezirabili pentru cineva.

Iubirea nu are celulită. Și nici gușă.

Prețurile și pachetele de servicii le puteți găsi pe site-ul clinicii sunt pe acest link – Click Pe link

Dacă ți-a placut acest articol și vrei să ținem legătura te poți abona aici:

LINK ABONARE:  https://samanthissima.ro/#text-2

Follow me on Instagram @samanthissima_blog

Facebook: Samanthissima

6 Comentarii
 • Clinica Statera
  18 . 07 . 2022

  Poate parea de necrezut, dar este un articol surpriza pentru noi, cei de la Clinica Statera. De fapt, ca sa fim corecti intru totul, la ultimul tratament realizat in clinica am fost „anuntati” de catre autoare ca …urmeaza a fi scris un articol despre aceasta experienta! Am sperat ca va fi de bine, caci noi ne-am dat toata silinta, insa … adevarul este ca, cu tratamentele corporale seste cel mai dificil de multumit un pacient. Asteptarile sunt mari, iar rezultatele nu vin mereu conform dorintelor. Dar acesta este deja alt subiect 😉

  • samantha
   18 . 07 . 2022

   Asa este. Si chiar daca ar fi fost in categoria ‘articole platite”,nu ar fi fost o problema. Cititorii mei stiu ca nu as recomanda niciodata un produs sau un serviciu pe care nu l-am testat sau despre care nu consider ca este plus valoare in viata oamenilor.
   Important este ca atunci cand simtim nevoia unei schimbari in zona de beauty sa alegem rational si sa cantarim bine decizia de infrumusetare. Altfel, s-ar putea sa cheltuim si bani si timp si asa cum spunea Diana Kerpician, cel mai mic dezavantaj ar fi sa nu vedem nici un rezultat. Vad in jurul meu, zilnic, fete distruse de operatii estetice nereusite, chipuri care inoata in botox si acid hialuronic, buze cu care poti desfunda linistit o chiuveta. Este foarte important sa alegem o clinica serioasa si un doctor care nu pune „vanzarea” inaintea deontologiei profesionale.

 • BaGheRa
  19 . 07 . 2022

  Auzi, dar care e poza aia unde ai observat gușa de pelican?
  Că m-am uitat pe toate pozele din acest articol, cu zoom, cu prietenii, cu lupa… peste zoom și să mă bată mama de am văzut vreo gușă…
  Dacă înainte de gușă erai nefericită și aveai în suflet bucăți de supărare, acum după gușă a plecat, îți doresc să ai numai bucurii și în suflet soare!
  Mă duc să mă uit și eu în oglindă și cred că… n-o să-mi placă ceea ce văd!

  • samantha
   19 . 07 . 2022

   Mai Baghera…iti zice sora ta…eram pelicanca rau :))))))))

 • Cojocaru Ioana Maria
  15 . 02 . 2023

  Buna seara, pacienta cu varsta de 16 ani are voie sa efectueze aceasta procedura Venus Legacy?
  Ea spine că semnează mama ei pentru ea,dar eu tot nu sunt de acord sa efectueze aceasta procedura !
  Aștept răspunsul dvs.!
  Va mulțumesc frumos!

  • samantha
   20 . 02 . 2023

   Buna ziua, eu nu sunt in masura sa va dau un raspuns. Sfatul meu este sa sunati la clinica statera sau orice alta clinica si sa intrebati acest lucru.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *